Yerba Mate Sinceridad Hierbas 500g
Cena regularna:
25,99 zł
towar niedostępny

Opis
Yerba Mate Sinceridad Hierbas 500g
Lekka, łagodna z wyczuwalnym ziołowym akcentem. Doskonała propozycja na późne popołudnie czy spokojniejszy dzień. Produkowana przez markę Aguantadora w Argentynie w Monte Carlo w prowincji Misiones.
Ziołowa mate dobra na ciepło i na zimno
Produkty tej spółdzielni rolniczej są suszone bez użycia dymu, a wyłącznie przy użyciu gorącego powietrza. Takie odmiany yerba mate noszą nazwę sin humo. Proces suszenia zebranych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego trwa zazwyczaj od 6 do 8 godzin.
Odmianę można określić jako subtelną i łagodną, która jest dobra do picia zarówno klasycznie poprzez zalanie wodą o temperaturze nie przekraczającej 75-80 stopni Celsjusza oraz na zimno w formie terere. To ciekawa propozycja dla osób, które nie miały dotychczas możliwości spróbowania Yerba mate ze względu na potencjalną zbyt wysoką intensywność naparu. W tym przypadku dodatki ziołowe powodują, iż goryczka jest znacząca zredukowana. W składzie oprócz listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego znajdziemy: poleo, miętę pieprzową i rumianek.
Warto również po nią sięgnąć, gdy mamy ochotę na mate o stosunkowo późnej porze bez ewentualnego ryzyka nieprzespanej nocy. Sinceridad Hierbas to umiarkowana dawka pobudzenia i przyjemny ziołowy posmak płynący z bukietu ziół znajdujących się w jej składzie.
Marka Sinceridad i jej wieloletnie doświadczenie
Uprawa ostrokrzewu paragwajskiego nie jest możliwa w wielu miejscach na świecie. Wszystko ze względu na wymagania klimatyczne, w których ostrokrzew paragwajski może swobodnie rosnąć. Co prawda można uprawiać go w górach, jest w stanie wytrzymać opady śniegu i temperatury do -6 stopni Celsjusza, ale ogólnie należy do roślin lubiących wysokie temperatury i nasłonecznienie. Inną ważną kwestią jest również odpowiednie pH gleby, które winno mieścić się w przedziale 5,8-6,8. Nie bez przyczyny obecnie na ogromną skalę jest uprawiany jedynie w klimacie subtropikalnym na terenie Paragwaju, Urugwaju, Argentyny i Brazylii pomiędzy 18 i 30 równoleżnikiem oraz od Atlantyku na wschodzie i rzeki Paraguay na zachodzie.
Warto wspomnieć, iż produkcją zajmuje się spółdzielnia rolnicza Monte Carlo znajdująca się w prowincji Misiones w Argentynie działająca już od 1930 roku. Dzięki czemu z pewnością można stwierdzić, że firma posiada spore doświadczenie w uprawie ostrokrzewu paragwajskiego. W owej spółdzielni odbywa się również produkcja innych mate znanymi pod markami: Aguantadora oraz Pampa.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Skład: yerba mate, poleo, mięta pieprzowa, rumianek.
Opakowanie: 500g
Najlepiej spożyć przed: 17.08.2024
Więcej o yerba mate poczytasz tutaj.
O sposobie parzenia yerba mate poczytasz tutaj.
O dostępnych naczynkach do yerba mate poczytasz tutaj.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.