Yerba Mate Flor de Lis Barbacua 500g
Przed Wami Flor de Lis Barbacua, czyli klasyczna mate z Argentyny o intensywnym smaku, charakterze oraz ponadprzeciętnym pobudzeniu. Produkowana z poszanowaniem historii i tradycji sięgającej w tym przypadku przepisu z 1887 roku.
Mimo, iż jest to #mate produkowana w Argentynie to jej profil jest bardziej zbliżony do odmian z Paragwaju. Jest stosunkowo drobno pocięta, pod kątem ilości pyłu jest umiarkowanie - nie ma go przesadnie wiele i w żaden sposób nie utrudni delektowanie się pierwszorzędnym naparem
Co ciekawe marka chwali się na opakowaniu datą - 1887 jako data oryginalnego przepisu na przetwarzanie mate tradycyjną metodą Barbacua używaną po dzień dzisiejszy. Stąd też #yerbamate Flor de List jest wyrazista, mocno dymna, charakteryzuje się ściągającym smakiem na języku z wyczuwalną wędzonką i zapachem ogniska.
Jest niezwykle wydajna i esencjonalna, pozwala na długie matopicie oraz dostarcza sporej dawki energii. Zdecydowanie nie jest to wersja dla stawiających pierwsze kroki w yerbowym świecie lub nie do końca lubiących dymne i intensywne odmiany. Natomiast jeśli lubimy mate z pazurem i charakterem to Flor de Lis wówczas stanowi doskonałą propozycję
Kraj pochodzenia - Argentyna
Opakowanie - 500g
Najlepiej spożyć przed:
Więcej o yerba mate poczytasz tutaj.
O sposobie parzenia yerba mate poczytasz tutaj.
O dostępnych naczynkach do yerba mate poczytasz tutaj.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.