Prawdziwe Kakao "Napój Bogów" 150g - sztabka
Opis
Prawdziwe Kakao "Napój Bogów" 150g - sztabka
Produkt o który pytało od dłuższego czasu wiele osób! Prawdziwe Kakao zwane też kakao ceremonialnym jest produkowane w Polsce przez manufakturę w Krakowie, która używa do produkcji ziarna kakaowca z odmiany Criollo, która jest uważana za najlepszą na świecie ze względu na wysoką jakość. Jest to najstarsza odmiana ziaren kakaowca, która stanowi jedynie 5% wszystkich dostępnych ziaren na rynku.
Od pewnego czasu spotyka się określenie kakao w wersji nieodtłuszczonej jako kakao ceremonialne. Tak, jest to odpowiednie określenie, bowiem jakość produktu oraz sam proces jego przygotowania powoduje, iż w pewnym stopniu jest to swojego rodzaju celebra vel. ceremonia.
Prawdziwe kakao to zupełnie inny produkt niż kakao dostępne w sklepach w formie sproszkowanej. W tym przypadku jest to sztabka o masie ok. 150g pozwalająca na przygotowanie około 5l napoju. Regularne picie wysokiej jakości kakao poprawia samopoczucie, ma korzystne działanie na pracę mózgu, układu sercowo-naczyniowego, działa antystresowo, a także jest bogate w magnez, żelazo czy chrom.
Jak przygotować Prawdziwe Kakao? Sprawdź prosty przepis!
Składniki:
– 6 łyżek stołowych (ok. 30g) Prawdziwego Kakao,
– 1 l wody.
Przepis:
Zetrzyj około 6 łyżek stołowych kakao(30g). W międzyczasie należy doprowadzić do wrzenia wodę, a następnie dodać do niej starte wcześniej kakao. Kakao należy gotować pod przykryciem przez ok. 35 minut.
Prawdziwe kakao - wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu | na 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 2689 kJ/652 kcal |
Tłuszcze | 59,64 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 36,64 g |
Węglowodany | 8,7 g |
– w tym cukry | 1,0 g |
Błonnik | 14,7 g |
Białko | 12,76 g |
Sól | 0,008 g |
Składniki odżywcze produktu | 100 g produktu zawiera |
Fosfor | 523,7 mg |
Żelazo | 4,69 mg |
Magnez | 289,56 mg |
Potas | 725,61 mg |
Mangan | 3,1 mg |
Cynk | 5,42 mg |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Rodzaj ziaren: Criollo
Kraj pochodzenia ziaren kako: Peru
Masa netto: 150g
Skład: 100% nieodtłuszczona masa kakaowa
Najlepiej spożyć przed: 01.2026
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.