Cuia szklana 250 ml do Chimarraro
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Cuia szklana 250 ml do Chimarrao
Nowa propozycja dla fanów chimarrao, którzy mają problem z tykwą, a chcą cieszyć się brazylijskim zielonym złotem w uniwersalnym naczyniu. Nie oznacza to oczywiście, że należy w nim przygotować wyłącznie chimę, możemy w nim przygotować dowolną ulubioną odmianę bez konieczności szczególnego dbania o to naczynko. Z racji tego iż jest wykonane ono ze szkła jest całkowicie obojętne dla smaku naparu. Z łatwością można je wyczyścić pod bieżącą wodą z dodatkiem detergentu.
Cuia szklana jest produkowane specjalnym sposobem wydmuchiwania szkła przez tzw. piszczel przez co uzyskuje się bardzo wysoki połysk szkła, a ponadto jakościowo jest znacznie lepsze niż inne produkty uzyskiwane metodą maszynową.
Naczynie posiada solidną i grubą podstawę, która zapewnia jego stabilność. Same zaś ścianki są dość grube przez co naczynie nie parzy w dłonie przy klasycznym sposobie przygotowania (na ciepło). Jego kształt jest wzorowany na cuiach, czyli naczyniach o szerokim wlocie z charakterystycznym przewężeniem w 3/4 wysokości naczynia. Przeznaczone głównie do brazylijskiej chimarrao, czyli mocno zielonej yerba mate o strukturze przypominającej mąkę, którą należy pić przy pomocy tzw. bomby.
Jeśli cenicie sobie prostotę i łatwość użytkowania to jest to zdecydowanie naczynie dla Was.
Warto pamiętać, aby naczynia nie przelewać wrzątkiem. Gwarantowana wytrzymałość naczynia to temperatura nie większa jak 90 stopni Celsjusza. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Do naczynia polecamy bombillę o długości w przedziale 18-25 cm.
Parametry naczynia:
- Wysokość naczynia: 10,5 cm
- Głębokość: 10 cm
- Średnica na przewężeniu: 4,5 cm
- Średnica wlotu: 9 cm
- Pojemność - ok. 250 ml
- Materiał: szkło
- Kraj pochodzenia: Chiny
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.