Cynamon mielony 100g Vivio
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Cynamon mielony 100g Vivio
Cynamon jest stosowany od wieków w azjatyckiej kuchni. Otrzymuje się poprzez wysuszenie kory drzewa z rodziny Lauraceae, które rosną na Sri Lance, w Indiach, Indonezji w Egipcie, Wietnamie czy w Brazylii.
Posiada korzenny aromat i smak, najczęściej jest używany do deserów lub ciast (np. do jabłecznika) w polskiej kuchni.
Pasuje doskonale do kawy, herbaty czy napojów mlecznych, nalewek czy nawet do mięs.
Cynamon jest nie tylko przyprawą, bowiem posiada wiele właściwości leczniczych.
Właściwości cynamonu
- Poprawia pamięć i funkcje poznawcze.
- Obniża poziom cholesterolu we krwi.
- Wspomaga w walce z trądzikiem i wypryskami, łagodzi przebarwienia skóry, a także zapobiega plamom trądzikowym.
- Uznawany za naturalny konserwant, dodany do potraw wydłuży ich okres przydatności do spożycia, dzięki właściwościom antybakteryjnym i przeciwgrzybiczym.
- Jest bogatym źródłem błonnika minerałów: wapnia, żelaza i manganu.
- Wspomaga leczenie przeziębień oraz odchudzanie.
- Pomaga w bólach stawu, bowiem połączenie pół łyżeczki cynamonu i łyżeczki miodu i spożycie rano przed posiłkiem przynosi ulgę w dolegliwościach po około tygodniu regularnego spożywania.
- Wspomaga leczenie infekcji drożdży.
- Zmniejsza rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych.
Przeciwwskazania
- Kobiety w ciąży,
- Osoby zażywające leki na cukrzycę, tylko pod kontrolą lekarza,
- Osoby uczulone na cynamon.
- Osoby z chorobami wrzodowymi przewodu pokarmowego,
Kraj pochodzenia - Wietnam/Indonezja
Najlepiej spożyć przed:
Opakowanie: 100g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.