Kategorie
Producent
- Aguantadora (1)
- Amanda (1)
- Barao (2)
- Cabral (1)
- Cachamate (10)
- Campesino (5)
- Canarias (5)
- CBSe (9)
- Colon (7)
- Cultyvada (3)
- del Cebador (1)
- El Legendario (1)
- El Pajaro (5)
- Erva Mate Regina (2)
- Erva Mate Selecta (3)
- Erva Mate Verdelandia (1)
- Indega (8)
- Jesper (2)
- Kraus (1)
- Kurupi (8)
- La Tranquera (1)
- Laranjeiras (1)
- Mate Green (20)
- Mateine (4)
- Molino San Miguel (1)
- Oranżada Robert Derlatka (4)
- Oromate (2)
- Pajarito (5)
- Pipore (1)
- Rei Verde (1)
- Rio Itambey (6)
- Ruvicha (3)
- Sanesa (1)
- SARA (1)
- Schneider (1)
- Selecta (8)
- Sinceridad (1)
- Terramate (2)
- Tyga (1)
- VerdeFlor (6)
- Yacuy (7)
- Yaguar (1)
- Yerba mate Arcoiris (3)
- Yerba mate Armino (1)
- Yerba mate Aromatica (2)
- Yerba Mate Fortuna (4)
- Yerba mate Mbaeteko (3)
- Yerba mate Petry (1)
- Yerba mate Relumbron (1)
- Yerba mate Silvestres (5)
- Yerba mate Vakapi (4)
Wysyłka w
Ocena
Nowość
Yerba mate ziołowe
Ostrokrzew paragwajski to niezwykłe ziele prosto z Ameryki Południowej, a konkretnie znane i cenione na terenie Paragwaju, Urugwaju, Brazylii i Argentyny. Mocno energetyzujące działanie prawidłowo przygotowanego naparu to główna zaleta tego wspaniałego ziela. Niemniej istnieją również odmiany z dodatkiem ziół o działaniu nieco mniej pobudzającym i szerszym spektrum właściwości ze względu na dodatek aromatycznych ziół o różnej charakterystyce. Takie mieszanki mogą skutecznie poprawić przemianę materii, wspomagać proces oczyszczania organizmu z toksyn czy wspierać układ trawienny.
Yerba mate Indega Kuna Guapa 500g
Nowość od marki Indega w mocno ziołowej wersji, która jest doskonałą propozycją do przygotowania na zimno.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Yerba mate Indega Manzanilla y Anis 500g
Paragwajska yerba wzbogacona o dodatek rumianku i anyżu, intrygujące połączenie o solidnej dawce energetycznej.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Yerba mate Indega En forma 500g
Połączenie klasycznej yerba mate z Paragwaju oraz ziół, które wspierają odchudzanie, procesy trawienne oraz gaszą pragnienie. Doskonała na upalne dni z dodatkiem lodu lub soku owocowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Yerba mate Indega Terere Fresca 500g
Wyśmienita i odświeżająca yerba mate prosto z Paragwaju o sporej dawce pobudzenia. Indega Fresca jest idealna dla osób potrzebujących energii na dłuższy czas. Opakowanie 500g.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Próbka Yerba mate Indega Compuesta Siempre Vive 100g
Aromatyczna i bogata w smaku ziołowa mate z Paragwaju w formie małej próbki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Yerba mate Indega Menta Boldo 500g
Orzeźwiająca paragwajska mate z dodatkiem mięty pieprzowej i boldo, czyli jedno z najpopularniejszych połączeń wśród dostępnych ziołowych odmian ostrokrzewu paragwajskiego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Yerba mate Indega Pantano Limon 500g
Ziołowo-owocowa propozycja od marki Indega, prosto z Paragwaju, doda energii i orzeźwi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Idealne połączenie - yerba mate i zioła
Dla wielu miłośników yerba mate to tylko i wyłącznie ostrokrzew paragwajski, bez zbędnych dodatków. Jednakże nie wszystkim odpowiada często mocno wyczuwalna goryczka, którą można stłumić przy pomocy ziołowych dodatków. Najpopularniejszymi dodatkami są: mięta, poleo, cedron, czystek, burrito czy mięta pieprzowa. Niemal każdy producent posiada w swojej ofercie mieszanki zawierające przynajmniej jedno z wyżej wymienionych ziół. Dodatek ziół sprawia, iż napar yerba mate nabiera dodatkowych walorów smakowych, zmienia się również jej aromat. To idealna propozycja dla miłośników ostrokrzewu paragwajskiego, który poszukują nowych smaków i od czasu do czasu pragną przerwać monotonię ulubionej mate czymś nowym. Jednym słowem yerba mate i zioła to niezwykle ciekawe połączenie.
Jedną z najbardziej popularnych ziołowych mate w naszej ofercie jest Pajarito Hierbas, czyli mieszanka ostrokrzewu paragwajskiego z dodatkami w postaci burrito, mięty pieprzowej i poleo w stosunku 9:1. Ta paragwajska mieszanka doskonale smakuje również zalana schłodzonym sokiem cytrusowym, np. pomarańczowym. Taki sposób przyrządzenia mate to tzw. Mate russo, sposób wymyślony przez Rosyjskich imigrantów przybyłych do Ameryki Południowej na początku XX wieku. Wprowadzona przez nich korekta, czyli zamiana wody na sok owocowy spotkała się z pozytywnym przyjęciem i jest popularna po dzień dzisiejszy.