Yerba Mate Aguantadora Terere 500g
Opis
Yerba mate Aguantadora Terere 500g
Yerba mate o przyjemnym smaku z mocno wyczuwalną, ale nie dominującą ziołową nutą. Produkowana przez znaną i cenioną plantację Monte Carlo, która działa na rynku już od 1930 roku.
W tym przypadku w opakowaniu znajdziemy głównie dość grubo cięte listki z domieszką patyczków. Pyłu nie ma zbyt wiele, dzięki czemu yerba jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Jak sama nazwa wskazuje jest dedykowana do przygotowania na zimno, czyli w formie terere. Polecamy zalewać chłodną wręcz lodowatą wodą, kostki lodu również się przydadzą.
Susz cechuje dość lekki aromat, łagodnie trawiasty i siankowaty, trochę zbożowy i orzechowy. Podobnie jest też w smaku, który na zimno stopniowo się uwalnia, goryczka i cierpkość są niezwykle delikatne. W połączeniu z zimną wodą uzyskamy konkretną dawkę orzeźwienia oraz łagodne pobudzenie, które wspomoże w pracy fizycznej czy umysłowej.
Aguantadora Terere jest całkiem wydajna i dość długo oddaje swój smak, może stanowić ciekawą bazę do różnego rodzaju yerby na zimno, którą możemy dowolnie urozmaicać dodając zioła, świeże owoce czy zalewając ją sokiem owocowym. Nie bójmy się w tej kwestii improwizować.
Suszona gorącym powietrzem(sin humo)
Mate tej marki cechuje specyficzny proces produkcji, tj. zaraz po zebraniu listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego ze swojej plantacji są wstępnie przepuszczane przez ogień, aby uniknąć procesu fermentacji, a następnie suszy się je wyłącznie gorącym powietrzem od 6 do 8 godzin.
Taka forma suszenia listków nosi nazwę sin humo, co oznacza, że produkt jest wolny od dymu.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Skład: 100% Yerba Mate
Masa netto: 500g
Najlepiej spożyć przed:
Więcej o yerba mate poczytasz tutaj.
O sposobie parzenia yerba mate poczytasz tutaj.
O dostępnych naczynkach do yerba mate poczytasz tutaj.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.