


- Napój gazowany ChaiMate 330 ml puszka
- Napój gazowany ChaiKola 330 ml puszka
- Yerba Mate CBSe Energia Guarana 500g
- Yerba Mate Taragui Energia 500g
- Mate Green Mas Energia Guarana 400g/1kg
- Yerba mate Pajarito Tradicional 500g
- Yerba Mate Pajarito Hierbas 500g
- Yerba Mate Pajarito Menta Limon 500g
- Yerba mate Pajarito Premium Despalada 500g
- Bombilla nierdzewna La Mulata 15,5 cm


15-09-2022, YerbaMati
Weekendowe (wakacyjne) promocje do 31.08.2022
27-08-2022, YerbaMati
Harmonogram pracy w dniach 27.04 - 04.05.2022
26-04-2022, YerbaMati
Harmonogram pracy w okresie świąteczno-noworocznym 2021/2022
21-12-2021, Yerba Mati
Świętuj z nami siódme urodziny sklepu!
07-09-2021, zespół ymt24.pl
Tykwa Torpedo Arana zdobiona srebrem 125/145 ml
Opis
Tykwa Torpedo Arana zdobiona srebrem 125/145 ml
Nietuzinkowe naczynie z Paragwaju, które ze względu na kształt nóżek nosi nazwę Torpedo. Jest to tykwa o idealnych proporcjach, obita skórą barwioną na kolor czarny wykończona wirolą wykonaną ze srebra. Jest to absolutnie produkt klasy premium, wykonany ręcznie i z niezwykłą starannością. Kołnierz wykonany ze srebra jest pięknie wyszlifowany, przez co dosłownie można zobaczyć w nim swoje odbicie.
Każda tykwa jest unikalna, bowiem nie ma możliwości, aby znaleźć dwie identyczne sztuki. Z racji obszycia skórą Torpedo Arana nie parzy w dłonie i nie nagrzewa się, jest solidne i łatwo utrzymać je w dłoni.
Naczynia wykonane są przez uznaną paragajską firmę, czyli Arana której wyroby cechuje wysoka jakość i solidne wykonanie, z dbałością o szczegóły. Tykwa jest dostępna w dwóch wersjach, jedna ma pojemność około 145 ml, a druga około 125 ml w sam raz na nieduży zasyp yerby, na przykład wieczorową porą.
W przypadku naczyń z tykwy ważny jest aspekt hartowania naczynia. Z każdym kolejnym użyciem hartujemy naczynie, co powoduje iż w jego strukturze pozostaje co raz to więcej smaku i aromatu kolejnych zasypów i zalań. Należy jednak pamiętać, aby naczynie po używaniu w ciągu jednego dnia miało czas aby odpowiednio wyschnąć(przynajmniej 24h w ciepłym i przewiewnym miejscu) i uniknąć gromadzenia się w nim nadmiernej ilości wilgoci co może powodować pojawienie się po pewnym czasie pleśni, a tym samym uniemożliwi korzystanie z naczynia.
Z racji, iż jest to produkt naturalny może posiadać delikatne przebarwienia wewnątrz naczynia co jest całkowicie normalnym zjawiskiem.
Przed pierwszym użyciem zalecamy wykonanie tzw. procesu curado, czyli przygotowania matero do korzystania. Polecamy zalać je w pierwszej kolejności wrzątkiem poniżej metalowej wirolki i zostawić na maksymalnie kilkadziesiąt minut i wylać wodę. Po tej czynności wsypać do tykwy susz i zalać wodą o temperaturze do 80 stopni Celsjusza poniżej wirolki oraz odstawić ponownie na jakieś 20-30 minut. Ciekawym pomysłem jest dodanie oprócz suszu aromatycznych ziół jak: trawa cytrynowa czy mięta pieprzowa, które wzbogacą aromatem naczynie wewnątrz jego struktury.
Po takim hartowaniu naczynko należy opróżnić z pozostałości suszu, dokładnie przepłukać, osuszyć wnętrze przy pomocy ręcznika papierowego i pozostawić do wyschnięcia na przynajmniej 24 godziny. Proces można jeszcze powtórzyć. Dzięki czemu nie musimy się bać o ewentualne niepożądane skutki ( problemy żołądkowe) oraz hartujemy naczynie, aby posłużyło nam maksymalnie długo, a przygotowanie w nim Yerba Mate sprawiało wyłącznie radość.
Polecamy, aby unikać dłuższego kontaktu skórzanego obicia z wodą czy też moczenia go. Samo zaś naczynie najlepiej używać w ciągu danego dnia przez 3-4 godziny, a następnie opróżnić, opłukać, dobrze wytrzeć i zostawić do wyschnięcia na przynajmniej 24 godziny.
Kolor: czarny
Pojemność - ok. 125 lub 145 ml
Wysokość: - 9,8 / 10 cm
Średnica zew. wlotu: - 7,1 / 7,6 cm
Średnica wew. wlotu: - 5,2 / 5,6 cm
Materiał - tykwa w skórzanym obiciu ze zdobioną wirolą wykonaną z srebra
Próba srebra: 600
Kraj pochodzenia: Paragwaj