Produkt dnia
Olej lniany tłoczony na zimno 500ml Vivio
Olej lniany tłoczony na zimno 500ml Vivio
17,99 zł 13,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Lapacho 100g - odporność

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,99 zł 8.99
quantity szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33
Producent: -
Kod produktu: lapacho_100g
Pin It

Opis

Lapacho 100g Vivio

Lapacho, zwane również Pau d'Arco, La PachoHerbatą Inków, Tacheebo czy Ipe Roxo nie jest jak wiele osób sądzi herbatą, a korą pochodzącą z drzewa lapacho (Tecome lapacho). Z drobno ciętej kory lapacho przyrządza się wywar leczniczy o szerokim spektrum zastosowania w medycynie naturalnej. Jego zdrowotne właściwości były już znane prawdopodobnie przed Inkami i stosowane przez mieszkańców Boliwii, Paragwaju, Brazylii, Peru i Argentyny. 

Lapacho leczy wiele dolegliwości, jego działanie jest potwierdzone licznymi badaniami prowadzonymi na całym świecie. 

Lapacho - właściwości

  • Wspiera układ pokarmowy,
  • Wzmacnia układ odpornościowy przed infekcjami,
  • Oczyszcza organizm z toksyn,
  • Właściwości przeciwwirusowe i przeciwpasożytnicze,
  • Działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne,
  • Źródło wielu minerałów,
  • Pomaga przy wielu dolegliwościach takich jak:
    • wrzody żołądka,
    • łuszczyca,
    • grzybica skóry i drożdżyca,
    • wirus grypy i polio,
    • pęcherzykowe zapalenie jamy ustnej.

Lapacho - zastosowanie

  • Wywar z lapacho - potrzebujemy 1 łyżeczkę kory z lapacho oraz 1 szklankę wody. Wywar można stosować miejscowo na chore miejsca(np. grzybica stóp lub paznokci) lub pić 2-6 razy dziennie.

Przygotowanie wywaru z lapacho:

  1. Wsypujemy łyżeczkę kory lapacho i zalewamy szklanką wody.
  2. Gotujemy w garnku(unikamy aluminiowych) przez około 8-10 minut.
  3. Wywar jest gotowy.
  • Nalewka z lapacho - potrzebujemy 50g kory z lapacho oraz 250 ml alkoholu 40%. Można również przygotować nalewkę w innej ilości, ale przy zachowaniu proporcji 1:5(1 miarka lapacho i 5 miarek alkoholu). Dziennie zaleca się spożywać nalewkę 2-3 razy po około 3 ml nalewki.

Przygotowanie nalewki z lapacho

  1. Korę z lapacho zalewamy alkoholem.
  2. Macerujemy przez 14 dni, pamiętając o wstrząsaniu raz dziennie mieszanką.
  3. Po 14 dniach płyn należy przecedzić i przelać do czystej butelki.
  4. Nalewka jest gotowa.

Lapacho - Przeciwwskazania

Nie zaleca się picia wywaru z lapacho przez kobiety w ciąży oraz kobiety karmiące. Nie stosować z lekami przeciwzakrzepowymi. 

Możliwe skutki uboczne

Przy spożyciu większej niż zalecanej dziennej dawki mogą pojawić się bóle brzucha, nudności, biegunka.

Opakowanie - 100g

Data ważności - 12.2018

Kraj pochodzenia - Brazylia

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Google+
Click Shop | Hosting home.pl