Herbaty czerwone
Najczęściej parzona w regionie Tajwanu i Chin, gdzie wiele osób nie potrafi sobie wyobrazić dnia bez wypicia filiżanki czerwonej herbaty.
Swój wyjątkowy kolor i właściwości zawdzięcza procesowi produkcji, w którym to liście herbaty zostają poddane krótkiej fermentacji, dzięki czemu ich liście pozostają czerwone. Ponadto sprawia to, że czerwona herbata posiada swój charakterystyczny ziemisty i korzenny smak.
Czerwoną herbatę powinno parzyć się od 3 do 7 minut, najlepiej w porcelanowym czajniku. Pozostawienie czerwonej herbaty na dłuższy niż zalecany czas spowoduje, że będzie bardzo gorzka.
Wśród jej właściwości należy wymienić następujące:
- wspieranie odchudzania poprzez regulację przemiany materii,
- poprawa pamięci i koncentracji,
- pozytywnie wpływa na układ pokarmowy,
- obniża poziom cholesterolu,
- przyspiesza wydalanie toksyn z organizmu.
Gdy w naszej ofercie nie możesz znaleźć swojej ulubionego gatunku herbaty, który chciałbyś pilnie zakupić, skontaktuj się z nami!
- Telefon - 725 648 900
- E-Mail - biuro@ymt24.pl
- GG - 3190638
- Punkty odbioru towaru - ul. Polna 4, 33-380 Krynica-Zdrój; ul. Króla Augusta 27/3, 35-210 Rzeszów
Herbata Pu-erh Standard 50/100g
Wyrazista i aromatyczna czerwona herbata Pu-erh bez dodatków. Wspomaga spalanie tłuszczów i dostarcza doskonałych wrażeń smakowych.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny