Ocet jabłkowy 410ml Octim
Opis
Ocet jabłkowy 410ml Octim
Ocet jabłkowy to produkt jakiś czas temu zapomniany, dzisiaj powoli odzyskuje blask i jest stosowany przez co raz więcej osób w gastronomii jako dodatek do wielu dań, sosów czy sałatek.
Bio ocet jabłkowy 6% kwasowości jest otrzymywany drogą naturalnej, biologicznej fermentacji octowej ekologicznego wina jabłkowego. Charakteryzuje się lekko bursztynowym, mętnym kolorem, przyjemnym jabłkowym zapachem i naturalnie występującym osadem.
Regularne stosowanie octu jabłkowego pomaga w tworzeniu w organizmie środowiska zasadowego oraz zawiera cenne substancje odżywcze: żelazo, wapń, potas, likopen, pektyny i inne.
Stosowanie
Ocet nadaje się do bezpośrednio użycia, należy rozcieńczyć go w stosunku 1:1. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Polecamy ocet jabłkowy jako:
- dodatek do sałatek i sosów czy domowego majonezu,
- składnik marynat do mięs czy zalew konserwujących,
- dodatek do dań mięsnych i ryb.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Może zawierać dwutlenek siarki i siarczyny, seler czy gorczycę. Naturalnie mętny.
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ocet z polskich jabłek 6% kwasowości
Opakowanie: 410 ml
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.