Mąka z tapioki 500g Vivio
Opis
Mąka z tapioki 500g
Tapioka to skrobia, którą pozyskuje się z korzenia manioku, który stanowi najbardziej wartościowy element tej rośliny. Jest to produkt hipoalergiczny, wegański, lekkostrawny, niskokaloryczny i bezglutenowy.
Tapioka nie posiada zapachu ani smaku, dzięki czemu dodając ją do potraw mamy pewność, że nie zmieni ona ich smaku i zapachu. Maniok, z którego tapioka jest pozyskiwana jest uprawiany na szerszą skalę w krajach Ameryki Południowej, Afryce oraz w Azji.
Mąka z tapioki to ciekawy dodatek do wypieku chleba, puddingów deserów czy zagęstnik do sosów i zup. Jest używana na szeroką skalę do produkcji wypieków bezglutenowych.
Mąka z tapioki - zastosowanie
- do dań kuchni azjatyckiej,
- do wypieku pieczywa,
- do dań kuchni wegetariańskiej,
- do zagęszczania sosów i zup,
- do puddingów.
Opakowanie - 500g
Skład: mąka z tapioki 98%, woda
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Najlepiej spożyć przed: 18.04.2024
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.