Agar 100g Vivio
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Agar 100g Vivio
Agar stanowi ciekawą alternatywę dla żelatyny, głównie z powodu jej pochodzenia oraz właściwości. Agar jest produktem pochodzenia roślinnego(pozyskiwany z alg), w związku z czym z powodzeniem może być stosowany przez wegan i wegetarian. Jest również mniej kaloryczny niż żelatyna. 100g agaru ma 306 kalorii, z kolei 100g żelatyny 343 kalorie.
Jest to produkt całkowicie naturalny, pozyskiwany z krasnorostu, jest bezwonny i bezsmakowy. Bez żadnych dodatków i konserwantów.
Agar - właściwości:
- Wspomaga trawienie i oczyszcza organizm z toksyn,
- Można go rozpuszczać w przypadku uzyskania nieodpowiedniej konsystencji i przygotować w odpowiednich proporcjach,
- Należy go stosować w proporcjach 10g agaru na 1 litr wody,
- Tężeje przy temperaturze 32-35 stopni Celsjusza, dzięki czemu nie trzeba przygotowanego deseru czy galaretki na bazie agaru schładzać w lodówce,
- Agar rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza,
- Należy go uprzednio wymieszać w niewielkiej ilości wody, a następnie gotować przez około 10 minut.
Agar - zastosowanie:
- do galaretek,
- do ptasiego mleczka,
- do dżemów.
Agar - sposób przyrządzenia galaretki owocowej:
Potrzebne składniki:
- 500 ml soku z wiśni/malin lub innego owocu,
- 5 g agaru(około 1 łyżeczki),
- świeże owoce.
- Świeże owoce należy pokroić w małe cząstki lub kostkę.
- Agar należy rozpuścić w ciepłym soku i gotować około 10 minut, do momentu całkowitego rozpuszczenia.
- Do salaterek włożyć uprzednio przygotowane pokrojone świeże owoce i delikatnie zalać galaretką z agarem.
- Odstawić do przestudzenia w chłodnym miejscu.
- Po przestudzeniu jest gotowa do spożycia. Smacznego! :)
Spożywany w małych ilościach nie stanowi żadnego niebezpieczeństwa i nie powoduje żadnych skutków ubocznych.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Opakowanie: 100g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie mamy możliwości weryfikacji, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.